Вторник,

Антоанета Цонева сипе похвали по бивш социалист

От: СТАНДАРТ -
1480
Антоанета Цонева сипе похвали по бивш социалист
A
A
A

Голяма интрига за новата коалиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" отхвърли Антоанета Цонева. Тя опроверга твърденията, че новата коалиция се цели към нови предсрочни избори наесен и ги определи като сценарий, който цели да потисне избирателната активност.

Работим нормално. В момента тече изготвянето на предизборната програма и няма напрежение в отношенията между двете формации, което да разруши или да препречи възможността за общо явяване на изборите и борба за първото място, коментира в "Денят започва с Георги Любенов" Антоанета Цонева от "Демократична България".

"Ние не искаме удължаване на кризата, а страната да е в състояние на управляемост. Искаме реформаторско, модерно правителство, излъчено от Народното събрание. В краткосрочен план има исторически прозорец отворен - Шенген, еврозоната, които трябва да се изпълнят, за да се реализира капацитета на страната", посочи тя.

Антоанета Цонева коментира и присъединяването на Явор Божанков към листите на коалицията.

"Божанков е поканен да се присъедини към коалицията и да е неин представител заради своите позиции - тази за войната в Украйна - обратно на БСП, не е поддръжник на хартиената бюлетина. Неговите убеждения, ценностите му, начинът по който изявява своята позиция, показват, че би могъл да е един от нас и се радвам, че се включва в нашите редици", посочи тя.

Цонева определи санкциите по закона "Магнитнски" като тежък шамар по репутацията на страната ни.

"От 10 санкционирани по този закон (в ЕС), 8 са български граждани, което показва, че след като такъв магнитуд има по отношение на България от страна на САЩ и Великобритания, това е твърде сериозно. Нашите правоохранителни органи и прокуратурата не са си свършили своята работа, защото аз не знам да има разследване срещу Владислав Горанов.

Измерителите за това колко способни са българските институции да налагат закона са това - ние сме извън Шенген и в момента се отлага присъединяването ни към еврозоната", посочи тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията