Ангелов: Най-голямото предизвикателство пред съвременните политици е да върнем вярата в хората

Ангелов: Най-голямото предизвикателство пред съвременните политици е да върнем вярата в хората | StandartNews.com

Обединяването на битово-комуналните услуги в София в общинска служба ще освободи стотици милиони, които могат да се инвестират в хората, настоя кандидатът на "Напред България"

Най-големият проблем на България не е толкова икономическата разруха, която разби толкова много съдби, а че умря надеждата на хората. И това е най-голямото предизвикателство пред съвременните политици. Икономиката се руши и гради от хората. Това заяви в интервю за БНТ кандидатът на движение „Напред България" за кмет на София Страхил Ангелов.

Основен приоритет в моята програма за София е национализацията на битово-комуналните услуги и връщането им под директен контрол на централна общинска служба. Столична община разполага с необходимото, за да изгради подобна стопанска служба, което ще освободи близо 200 млн. лева в бюджета на София. Тези средства трябва да се насочат към култура, спорт, образование, детски надбавки. Държавата и общината трябва да работят за развитето на човешкия фактор в България, защото демографската криза вече придобива ужасяващи размери, подчерта Страхил Ангелов.

Кандидатът на „Напред България" за кмет на София обърна внимание, че нито той нито движението делят хората на леви или десни, защото това у нас това са изкуствено създадени понятия, които водят единствено до фрагментиране на нацията и обществото.

Съгласете се, не може продавачът на вестници да е „десен", а собственикът на печатницата да е примерно „ляв". Смешно е, изтъкна Ангелов.

Кандидатът за кмет заяви, че сред първите му ходове като градоначалник би бил прекратяването на концесионният договор с фирмата „Софийска вода", защото той е на загуба и ощетява софиянци.

Основната част от водата на София идва по гравитачни водопроводи, строени още от бригадирското движение и те ви искат цена от 1,80 на кубически метър. Истински грабеж, посочи още Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай