Ангелкова: Напускането на Цветанов не е мъжко

Цялата партия сме зад гърба на премиера. Ще успеем да устоим на атаките

Ангелкова: Напускането на Цветанов не е мъжко | StandartNews.com

Напускането на ГЕРБ от Цветан Цветанов не е мъжко и не го разбирам. Не е достойно човек, който до вчера е градил и е управлявал с всички тези хора, да напуска, заяви пред Нова телевизия министърът на туризма и член на ГЕРБ Николина Ангелкова.

И допълни: „Не разбирам как хората в структурата, която те е създала като политик, може изведнъж до такава степен да се променят, че да не отговарят на определени принципи и да не бъдат компетентни”.

„Вместо битката да се води с решения и политики, се търсят компромати. Това е гнусно”, каза още тя по повод атаката срещу премиера Бойко Борисов.

„Отвратена съм от това, което се случва. Кой нормален човек ще запише спящ човек и ще го пусне в публичното пространство? Това е далеч от принципите и устоите на една правова държава. Би трябвало това да е направено от изключително близък човек”, каза Ангелкова.

„Цялата партия сме зад гърба на премиера. Ще успеем да устоим на атаките. Всички са срещу ГЕРБ, дори и президентът Радев, който трябва да бъде обединител на нацията, непрекъснато критикува, вместо да предлага конкретни решения”, каза още тя.

„Никой не говори за успешните неща, направени от ГЕРБ”, оплака се Ангелкова.

Във връзка с километричните опашки на границата ни с Гърция и има ли вина България за тях, Ангелкова отговори, че не може винаги тя да се търси в страната ни.

„Не разбирам защо всички решения, които са някак си неприятни за българите, които пътуват, трябва непременно да бъдат обвързани с конспирации или решения вътре в нашата страна”, посочи тя.

„Опитваме се по всякакъв начин да улесним пътуванията и към България, и извън България, защото всеки сам трябва да реши къде иска да прекара своята почивка. Не разбирам защо всичко, което се случва при нашите съседи, трябва да е провокирано от нас”, каза още министърът на туризма.

Запитана за сигналите за цени като 8 лв. за кафе или такса за Wi-Fi на плажа, тя отговори: „Това са единични сигнали, които със сигурност отвращават хората. Виждаме как те обаче се превръщат в нарицателно и удрят върху труда и усилията на всички останали работещи в сектора”.

„По сигнала за 8 лв. за кафе, за да се вземе безплатен чадър, направихме необходимите проверки. Изпратили сме указания и ще има санкции, тъй като плажните принадлежности не трябва да се смесват с допълнителната търговска площ", заяви Ангелкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай