Ангел Найденов откри изложбата „Хемус-2014“

Ангел Найденов откри изложбата „Хемус-2014“ | StandartNews.com

Пловдив. „Изложбата „Хемус-2014" е добра възможност да потърсим най-съвременното, най-ефективното и разумното решение за снабдяването и оборудването на въоръжените ни сили". Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов по време на откриването на 11-ата Международна изложба за отбрана, антитероризъм и сигурност, която се провежда от 28 до 31 май в Международния панаир Пловдив.

Министър Найденов определи единадесетото издание на изложението „Хемус" като ярък пример за добрата традиция при търсенето на нови възможности както за модернизация на армията, така и за активно участие на отбранителната ни индустрия в икономическия живот, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Той акцентира върху обновлението на технологиите и технологичното оборудване, ускореното внедряване на ноу-хау и засилването на конкуренцията, които се наблюдават в световен мащаб въпреки свиването на оръжейните пазари.

„Тези обстоятелства предполагат преминаване към по-динамична и гъвкава система на снабдяване и осигуряване на въоръжените сили със системи, адекватни на съвременните заплахи и изисквания", добави министърът.

Министърът на отбраната определи проявеният интерес за участие в „Хемус 2014" от страна на водещи български и чуждестранни фирми от отбранителния бранш като доказателство, че изложбата не само успява да задържи интереса на бизнеса, а и да привлече нови участници, обясниха още от МО.

Пред представителите на медиите министър Найденов посочи трите форми на подкрепа, които Министерството на отбраната оказва на фирмите от българската отбранителна индустрия. Той определи като директна форма закупуването на продуктите, които да служат за модернизация и превъоръжаване на Българската армия и посочи пълната подкрепа на усилията на представителите на отбранителна индустрия за достъп до чуждестранните пазари като втора. „Не на последно място е и участието в международни изложения, научни конференции и форуми, на които да се демонстрират постиженията на отбранителната ни индустрия", посочи още министър Найденов, обясниха още от МО.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай