Анексът на РБ и ГЕРБ готов в четвъртък

Анексът на РБ и ГЕРБ готов в четвъртък | StandartNews.com

В четвъртък РБ и ГЕРБ финализират окончателния текст по готвения анекс към коалиционното споразумение помежду си. Това съобщиха Цвета Караянчева и Даниел Вълчев след среща между преговорните екипи на двете формации. Разговорите продължиха час и половина. Според източници на "Стандарт" финализирани са главите "Образование" и "Енергетика", където поправките са редакционни. На път е да се затвори и частта за здравеопазване.

"По много от нещата сме постигнали консенсус, по някои точки се работи по-бавно. Разбрахме се с колегите в меморандума да заложим и това, което е постигнато от отделните министерства", обясни Караянчева.

Според Вълчев остават да се доуточнят само две точки, за различията по-които алармира миналата седмица шефът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов - праговете по ДДС при регистрацията на фирми, за увеличаването на които настояват реформаторите, и преференциите в изборното законодателство. От блока искат запазването им, от ГЕРБ пък са на мнение, че трябва да отпаднат, а аргумент за това са многото невалидни бюлетини на местния вот. На въпрос има ли сближаване на позициите, Вълчев многозначително отговори: "Работим". Той допусна отстъпки, но не и по принципни въпроси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай