Андрей Райчев разкри от кого зависи правителството

Управляващата коалиция изглежда по стабилна, има възможности за позитивно развитие

Андрей Райчев разкри от кого зависи правителството | StandartNews.com

Управляващата коалиция изглежда по стабилна, има възможности за позитивно развитие, дали ще се реализират, ще видим, заяви политологът Светослав Малинов. Той и Андрей Райчев коментираха пред БНТ новия политически сезон.

Това правителство и тази политическа нагласа е връстник на войната и ще си отиде с войната, смята Андрей Райчев. Той припомни, че европейската нагласа е 100% подкрепа за Украйна, а 60% от българите са на обратното мнение.

Според Малинов в момента имало успокояване и свикване с идеята, че имаме работещ парламент. Той е на мнение, че не е толкова лесна скалата "за" и "против" Украйна.

Според Андрей Райчев това правителство изцяло зависело от Бойко Борисов. Той не изхождал от някакъв факт, а от логиката на шаха.

Според него за разлика от обикновените националисти "Възраждане" били умни. Те били наясно, че нямат нито един съюзник. Те се опитвали да направят нещо, което става и в Европа.

Светослав Малинов пък каза: президентът е лидер на "Възраждане" или техен почетен председател. Той щял да става все по-истеричен в реакциите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай