Андрей Райчев избухна. Призив към Борисов и Нинова

Социологът с остри думи към политиците

Андрей Райчев избухна. Призив към Борисов и Нинова | StandartNews.com

Какво правим, хора! Криза е! С тези думи социологът Андрей Райчев отправи своеобразен призив към лидерите на ГЕРБ и БСП Бойко Борисов и Корнелия Нинова.

"Трябва да прекратим тази война между ГЕРБ и БСП, криза има в страната, в Европа, не дай Боже още една вълна на коронавируса, какво правим, хора?

Служебният кабинет не я носи властта, а временно я подпира. Това ще е външнополитически блокаж. Това е президентска власт.  Бягат от власт, но при труден момент, ти си надупчен като самарското знаме и тичаш отпред", коментира Райчев пред БНТ.

В кого ще отиде мандатът не е толкова важно, Слави Трифонов ще понесе ли премиер като Асен Василев, ПП ще понесат ли ИТН още веднъж? Разбирам защо не искат. Няма да получат радикално повече гласове на изборите, каза още социологът

Според него коронавирусът е непреборим. Вирусът трябва да се изтърпи, половин процент от хората го отнасят, проточихме епидемията от месеци в години, казва Райчев. И допълни: „Искаме ли да живеем като Китай и Корея? Но ние сме друга цивилизация, със заковаване на врати не става, трябва да понесем цената и тя е, че 0,5% от хората ще си отидат."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай