Андрей Райчев: Избираме между гей с маска и фашист конспиратор

Румен Радев е намерил силен играч в лицето на Петков и е проспал, че е с двойно гражданство

Андрей Райчев: Избираме между гей с маска и фашист конспиратор | StandartNews.com

Изборът у нас е между гей с маска срещу фашист с конспиративна теория. От една страна са хора с маски, които приканват да се спазват мерките, а другите твърдят, че пандемията не съществува. Явно ще е нещо по средата, това ще го реализира следващото правителство, обяви в интервю за НоваНюз социологът Андрей Райчев, който коментира ситуацията с коронавируса, вземаните от правителството мерки и реакцията на обществото.

"В нашата нация има много повече болни от страх, отколкото от коронавирус. И по света е така. Колкото повече ваксинирани, толкова по-спокойни ще сме. Щеше да е по-приемливо преди месец или два бъде обявено от коя дата ще действат нови мерки. Съдбата на европейците е да се ваксинират, а ние отиваме в храстите. Борисов направи най-умерената и без крайности антивирусна политика", заяви Райчев.

По казуса с двойното гражданство на Кирил Петков Райчев смята, че президентът Румен Радев е намерил силен играч в лицето на Петков, но е проспал, че е с двойно гражданство.

"Електоралните нагласи на българите не са се променили. Протестърският резултат разменя гласове, няма приток отвън. Ако някой се отвращава от канадския гражданин няма да отиде при ГЕРБ, а при друга протестърска партия", сподели социологът по повод идващите избори на 14 ноември.

Той смята, че за протестърите казусът с гражданството е заяждане. А импийчмънтът на Радев е пропаганден лозунг.

"Постиженията на протестърите варират общо около 35%, на ГЕРБ заедно с ДПС също стигат до 35 на сто. БСП ще решава. Ако постигнат второ място, ще има инициативата за правителство. Така партии, които са ги отхвърлили като чумави, ще трябва да ги поканят за преговори", коментира той.

Според него "Продължаваме Промяната" не е партията на президента, но определено е пропрезидентска. "Не ми се вярва Радев да направи партия, той знае, че всеки президент с партия умира", смята социологът.

По думите му изолацията на ГЕРБ е частично пробита чрез кандидат-президента им проф. Герджиков. "Те трябва да променят риториката си, все още си позволяват подигравки и остри изказвания, народът се умори те да са на власт. Да си спомним как БСП излезе от изолация с конструктивен език и критични бележки", подчерта Райчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай