ПП: Гешев да даде оставка, той: кризисен пиар

Депутатът посочи, че липсват механизми за отчетност на главния прокурор

ПП: Гешев да даде оставка, той: кризисен пиар | StandartNews.com

"Моля главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, като по този начин поеме отговорност за своите действия и даде възможност на българската прокуратура да изпълнява своите правомощия, зачитайки свободата и правата на хората!"

Това призова от трибуната в НС председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров от името на всички депутати на групата. Призивът бе посрещнат с бурни аплодисменти и изправяне на крака от депутатите от ПП.

Като причина за исканата оставка той посочи редица скандали в България от последните години като Апартаментгейт, снимки от нощното шакфче на Борисов, случаите с незаконно строителство в т.нар. летни сараи на Ахмед Доган на Росенец, злоупотребите с евросредства за къщи за гости, нахлуването на прокуратурата в президенството и др.

Гюров посочи, че липсват механизми за отчетност на главния прокурор

"Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор на шеф на ВКС". Така главният прокурор Иван Гешев коментира декларацията, с която управляващата коалиция поиска оставката му от трибуната на Народното събрание.

Обвинител номер 1 пожела успех на единствения кандидат за шеф на ВКС - Галина Захарова.

"Важно е процедурата да протече професионално и при спазване на закона. Сигурен съм, че с колегите от ВСС ще проявим уважение към самите себе си и към институцията и няма да позволим тази процедура да има жълт отенък като при моя избор. Ако не уважаваме съдебната власт и себе си, няма да ни уважават и политиците", заяви още Гешев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай