Андреев: Цацаров знае за случая "Костинброд" от 10 май

Андреев: Цацаров знае за случая "Костинброд" от 10 май | StandartNews.com

София. На 10 май Цацаров е звъннал на президента и му е казал за бюлетините в Костинброд, след това са се разбрали по случая да не се шуми, за не бъде опорочен денят за размисъл. На другия ден обаче всичко излезе наяве. Това заяви бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в интервю за Нова телевизия.

Той допълни, че Едвин Сугарев е подал писмо до прокуратурата, в което са описани далавери с милиарди левове от ключови фигури от БСП. „ Аз призовавам прокуратурата да се произнесе по този сигнал", обяви Андреев.

„Хората са се уплашили от резултатите от изборите. Това беше магла, от която излизаха ченгета. Всичко мина под знака на анонимното ченгеджийство", коментира ситуацията около изборите Емил Василев от РЗС пред Нова телевизия.

„Комисията Янев внесе папки по отношение на енергийната мафия, но Цацаров не се поддаде на този натиск, а на друг", допълни той.

„Всъщност не протестиращите свалиха Борисов, а МВР. Тя остана единствената структура, която не е реформирана от времето на Тодор Живков. МВР се нуждаеше от реформи и накрая си отмъсти на топ фигури като Цветанов", заключи Василев.

Той смята, че резултатът от изборите се е получил „от страна на тези, които се страхуваха и мекрантилността на тези, които се предадоха".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай