Алепу с 2 разрешения. Комитова: Такова чудо няма

Това е пример за хаотичност в строителството, каза министърът

Алепу с 2 разрешения. Комитова: Такова чудо няма | StandartNews.com

Стоежът на Алепу е с две разрешения - такова чудо няма в моята практика. Това заяви за скандалния проект регионалният министър арх. Виолета Комитова в "Денят започва" с Георги Любенов по БНТ.

Проектът за строеж на Алепу е един пример за хаотичност в строителството. Въпросът е концептуален - той е огледален на държавата, каза Комитова.

Характерното за Алепу е, че там има две подпорни стени - едната подпира хълма на Свети Тома, а другата - пътя към шофьорския плаж. Но едната е изградена нормално като подпорната стена, а друга като клетъчна структура, която всички казват, че прилича на хотел. Точно тук идва измамата - в строежа се намират три асансьора за хотелската част, а е пуснат в изпълнение като подпорна стена, обясни регионалният министър.

Този обект е с две различни разрешения за строеж - такова чудо няма в моята практика, категорична е Комитова.

Тя коментира и скандалите около дейността на дружеството "Автомагистрали".

Разбира се, че имаме доказателства за "Автомагистрали" - ние си направихме нашата проверка по документи и изнесохме фактите, и в същия ден излезе докладът на Сметната палата, установяващ, че са пренебрегнати обществени поръчки, има концентрация в определен брой фирми, редица нарушения, каза Виолета Комитова.

На въпрос дали държавата може да си върне авансовите плащания, тя заяви: първо - аз не съм ревизор, второ - в държавата има НАП и други органи, които могат да установят нарушения.

Аз съм много огорчена, защото шефът на "Автомагистрали" г-н Беличев не иска да напусне дружеството, защото смята, че е управлявал правилно и може би има намерения да раздава още аванси.

Ние правим проверки на място къде какво е изпълнено, защото имаме ангажимент да изплатим едни 600 милиона на фирми, изпълнили проектите. Не бихме искали да ги разплатим, без да видим какво е направено на място, подчерта арх. Комитова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай