Александър Пулев ще работи за привличане на чуждестранни инвеститори

Той апелира към гражданската общественост за търпение

Александър Пулев ще работи за привличане на чуждестранни инвеститори | StandartNews.com

"Радвам се да докладвам, че Министерството на иновациите и растежа предлага на министър Пулев изчистен дневен ред", каза министърът на ведомството в оставка Даниел Лорер на служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев на церемония по предаване на властта в министерството. 

"Европейските програми, които подпомагат българския бизнес, вече са предадени на Европейската комисия за одобрение. Планът за възстановяване и развитие също беше одобрен от нашето правителство и първата мярка по него - 260 млн. лв. за технологична модернизация на компаниите, вече е в действие", посочи Лорер. 

Той изтъкна и добри резултати при мерките, предприети по време на неговото управление - насърчаване на над 1000 компании за енергийна ефективност, заработил е и Националният център за изкуствен интелект. "Оставям Ви един изключително мотивиран екип, който заедно с Агенцията за малки и средни предприятия, заедно с Българската агенция за инвестиции, София тех парк, Българска банка за развитие и Фонда на фондовете ще продължат да Ви помагат с 200 процента от своите усилия, за да може българската икономика и граждани да преодолеят изключително тежката икономическа ситуация, която се задава не само за България, а и за цяла Европа", добави бившият министър.

Пулев благодари на предшественика си за мотивацията и положителната енергия, както и за целия принос към финансовата иновативна екосистема в държавата в последните няколко месеца.

"В мое лице и от страна на моя екип може да разчитате на една много добра приемственост. Смятам, че доверието е най-ценният ресурс и актив при комуникацията с международни инвеститори и ще направим всичко възможно да запазим и развием този кредит на доверие. Смятам, че ще осигурим едно ефективно и устойчиво управление временно, което касае всички структури, които са под шапката на Министерството на иновациите и растежа", посочи служебният министър.

Той апелира към гражданската общественост за търпение и заяви, че в рамките на срок от около 10 дни ще успее да окомплектова финално политическия си кабинет.

Министърът набеляза основните приоритети, на които ще наблегне екипът му. Сред тях са вкарване на по-модерен и професионален подход при презентация на всички добри възможности и предпоставки, които има българската икономика пред международните инвеститори. Фокусът му ще бъде насочен и към дяловите инвестиции във Фонда на фондовете, с цел прозрачност при избора на инвестиционни възможности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай