Сряда,

Академици до Борисов: Подкрепете Каракачанов!

От: Стандарт -
A
A
A
  • Той е държавен български мъж, написаха в писмо до премиера мъдреците

Пълна подкрепа за действията на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод безчинствата на ромите изразиха в писмо до премиера Бойко Борисов 11 български академици и професори. "Крайно време беше един държавен български мъж да заема такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия", призоваха мъдреците

Ето пълният тест на писмото:

До
Г-н Бойко Борисов
Министър-председател на
Република България

    Уважаеми господин Премиер,
    Обръщаме се към Вас, за да изразим своята категорична подкрепа на инициативата на вицепремиера и министър на отбраната г-н Красимир Каракачанов, оповестена тези дни по повод поредните и ставащи все по-нагли безчинства на наши съграждани от цигански произход.
    Позорно е днес да бъдат бити и унижавани български полицаи, военнослужещи, органи на реда, а е престъпление това да сполетява всекидневно възрастни хора, жени и деца, които биват бити, грабени, изнасилвани и убивани.
    Знаейки Вашето искрено родолюбие и любов към отечествените ценности и светини, не можем да се въздържим да не отправим този призив за подкрепа на действията на вицепремиера г-н Каракачанов. Крайно време беше един държавен български мъж да заеме такава позиция. Затова ние я адмирираме и се обръщаме към Вас тази позиция да се превъплъти в поредица от държавнически действия.
    Сега е моментът за Вашата решителна намеса – разчитаме, че след ценните Ви указания компетентните институции (Министерството на вътрешните работи, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на труда и социалната политика, Министерство на образованието и науката, Министерството на правосъдието и др.) ще вземат нужните мерки в най-скоро време да се прекрати това безумие на злодейски посегателства срещу живота, достойнство и имота на обикновени български граждани.
    В тази посока може да разчитате не само на нашата подкрепа, а на огромната част от българската интелигенция и целия народ.

София, 11 януари 2019 г.
С уважение:

акад. Георги Георгиев Марков,
акад. Васил Стоянов Сгурев
акад. Благовест Христов Сендов
проф. Александър Чирков
Веселин Борисов Воденичаров
акад. Пламен Иванов Карталов
акад. Стефан Борисов Воденичаров
акад. Константин Димитров Косев
акад. Антон Николов Дончев
член-кор. Иван Гранитски
акад. Васил Гюзелев

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички