Адвокати начело на общинските съвети

Адвокати начело на общинските съвети | StandartNews.com

Едрева става шеф на съветниците от ГЕРБ в София, юрист оглавява местния парламент на Варна

Юристът Константин Луков от ГЕРБ стана шеф на общинския съвет в Бургас. Той запази поста си, след като кандидатурата му, издигната от мнозинството, се оказа единствена. Луков бе преизбран на първото заседание с 46 гласа, 29 от които бяха на съпартийците му от ГЕРБ. Новият стар председател е на 60 години, завършил е право и е работил дълги години като адвокат. Преди това е трупал стаж в системата на КАТ. "Искам заседанията да тръгнат в различна посока от тази, която беше през последните 4 години", каза Луков. "Авторитетът ни като институция през това време не беше на нужното ниво. Нека бъдем по-конструктивни, по-стегнати и да говорим по същество. Нека няма лични нападки и обиди. Нужно е да бъдем по-експедитивни и фокусирани", призова общинар номер 1 на Бургас. Той иска младите съветници да бъдат активни и да работят и в комисиите. "Решил съм да бъда по-умерен през следващите 4 години и моля отсрещната страна да отговори със същото", каза още Луков пред съветниците.
Негов колега адвокат вероятно ще ръководи и общинарите във Варна. Най-убедително спряганото име за шеф на новия Общински съвет в морската столица е на Тодор Балабанов, юрист от кантората на евродепутата Емил Радев. Той беше досегашен председател на най-важната -бюджетната комисия в местния парламент в предния мандат.

Слуховете, че дама ще оглави Столичния общински съвет, най-вероятно няма да се окажат верни. "Стандарт" научи, че групата на ГЕРБ ще се довери на експертните умения на Малина Едрева и ще я покани за свой председател. А общинският съвет отново ще се ръководи от Елен Герджиков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай