Колев: Максимум две години за правителството на малцинството

 Колев: Максимум две години за правителството на малцинството | StandartNews.com

София. Правителство на малцинството е временно решение. Максимум за две години. Такова правителство ще бъде заредено с много противоречия. Това заяви социологът Кольо Колев в сутрешния блок на БНТ. Той уточни, че в началото всички партии, участващи в правителството ще гледат да го запазят поне до зимата.

Фигурата на Бойко Борисов е препъни камък за преговорите за съставяне на коалиция. ГЕРБ е лидерска партия. Евентуалните партньори им казват-изберете някой друг и те не могат. Идеята, че ГЕРБ могат да излъчат някой друг за премиер, им изглежда кощунствена. Бойко Борисов е равно на ГЕРБ. Накрая потенциалните партньори ще се огънат и ще клекнат, с идеята да няма нови избори, обясни още Колев.

Социологът бе категоричен, че българските граждани са показали с вота си, че искат промяна. "Те вече недолюбват ГЕРБ, БСП. Някои намериха промяната в ББЦ, Патриотичния фронт. По-голямата част обаче не видяха промяна и не излязоха да гласуват", добави той.

Ако се беше появил субект като НДСВ през 2001 година или ГЕРБ през 2009 година, щеше да помете и БСП, и Бойко Борисов, смята Колев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай