Александър Ненков: Време е за съществени реформи

 Александър Ненков: Време е за съществени реформи | StandartNews.com

София. В нашата управленска програма сме заложили на съществени реформи в различни сектори, които ще са болезнени, но ние можем да поемем тази отговорност и да ги осъществим. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ за 23 МИР в столицата Александър Ненков на открита приемна за граждани в столичния Южен парк. Ненков подчерта, че стабилно управление може да се постигне само чрез реформи в най-важните сектори-здравеопазване, енергетика, образование, социална сфера.


„Острата криза в сектор енергетика изискват бързи и адекватни мерки. При разговорите си с хората често се засяга темата с цената на тока и е важно да се обясни на гражданите, че повишаването или снижаването цената на електроенергията не може да бъде единственият изход от тежкото състояние на сектора", коментира Ненков.

Според него е необходимо въвеждането на истински либерален енергиен пазар, безкомпромисна система за защита на интереса на потребителите, както и съобразена с реалните потребности политика по включването на нови енергийни. По думите му, решенията трябва да бъдат взети по бърз и категоричен начин и да започнат незабавно, за да дадат резултат след няколко години.

„Всяко забавяне днес може да се окаже фатално в следващите години", предупреди Ненков.

Той бе категоричен, че комуникацията с гражданите е от съществено значение.

„Целите, към които се стремим трябва да бъдат поставени и от гражданите. Те трябва да ни поставят задачи, да правят предложения. Активното гражданско общество и добрата комуникация между граждани и политици ще допринесе повече стабилност в държавата, а това е към което ние се стремим", подчерта още Александър Ненков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай