900 избират председател на ДПС

900 избират председател  на ДПС | StandartNews.com

В зала "Св. София" днес бе финалът на конкурсите "Букет"

900 делегати IX-та Национална конференция на ДПС ще изберат утре в НДК председател на партията. Очаква се да присъстват над 600 гости от страната и чужбина, а форумът ще гласува и съставите на Централния съвет и Централна контролна комисия на ДПС.

Ден преди националната конференция на Движението в зала „Света София" на Народното събрание се проведе заключителен концерт на второто издание на конкурсите „Букет". Тримата съпредседатели на ДПС Мустафа Карадайъ, Рушен Риза и Четин Казак, народни представители от 43-то Народно събрание от ДПС ,както и представителите на ДПС в Европейския парламент, гости от цялата страна и Турция бяха сред публиката.

В заключителния концерт на "Букет" се включиха 550 участници, класирани в категориите музикално изкуство, танцово изкуство и художествено слово и театър.

Конкурсите "Букет" имат за цел да повишат интереса на младите хора към изкуството и към традициите на етносите в България, да съдействат за утвърждаване на мултикултурализъм и толерантност в обществото и да създават среда за изява и развитие на таланти.

Логото и мотото на конкурсите са вече разпознаваеми в цялата страна и предизвикват жив интерес сред младите хора, което е добър знак за това, че е намерена една ниша за работа с тях и че тази ниша се изпълва със съдържание, насочено към интегритета на българското общество. В първото издание на конкурсите през 2013 г. – 2014 г. се включиха над осем хиляди участници до 35 години от цялата страна, припомнят от пресцентъра на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай