152-ма сбъркали имотите си

152-ма сбъркали имотите си | StandartNews.com

София. Общо 152 души от властта са сгрешили данните в имотните си декларации за 2012 г. Това стана ясно от заключенията на Сметната палата, която обяви несъответствията в документите по публичния регистър. Сред сгафилите преобладават магистрати, чиновници от министерствата, политици и депутати.

Младен Червеняков от БСП например не е вписал имот от 585 кв. м във варненската Бяла.

Лидерът на неуспелия да влезе в парламента Национален фронт за спасение на България Валентин Касабов забравил да декларира ателие и склад с обща площ 47,60 кв.м в Бургас и притежавани дялове от съпругата му в дружества "Медиатор 2010" ООД и "Гардиън ейнджъл медиа" ЕООД. Служебният военен министър Тодор Тагарев не декларирал, че съпругата му има дялове в столичните дружества "Ентарк" ООД и "Прокон" ООД.

Няколко зам.-министри също са сгрешили. Петър Киров от транспорта не е записал апартамент на съпругата си от 58 кв.м в София. Бюрхан Абазов (земеделие) не е декларирал нива от 7 дка в с. Смирненски, общ. Ветово, семеен апартамент от 66 кв.м в Русе и дялове във фирми. Илия Ангелов (правосъдие) не е вписал притежавани от жена му дялове в дружество "Джули 57" ЕООД.

Шефът на Изпълнителната агенция по лекарствата Евелин Благоев е "забравил", че жена му има дялове в новоучредено дружество "Резерва" ЕООД. Както и доходи за 5400 лв. от наем. Депутатът от ГЕРБ Стефан Господинов пък има вземания от фирма за 123 220 лв. и от физическо лице за 50 000 лв., но не ги е вписал в декларацията си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай