Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща

Необходими са средства за храна, дрехи и учебници за сина на 49 годишния самотен родител

Зов за помощ: Да помогнем на тежко болен самотен баща | StandartNews.com

Светлозар Дончев е самотен баща на две деца и сред малкото хора в България с болестта на Бюргер (Buerger's Disease). Допреди четири години животът на Светлозар е бил напълно нормален, когато отива на лекар заради продължителни болки в областта на краката и чува диагноза, която преобръща целия му живот.

От тогава до днес 49 годишния Светлозар Дончев се бори за живота си и този на двете си деца, за които след тежък развод сам се грижи. Бюргер е рядко съдово заболяване, което засяга артериите на горните и долните крайници и може да се стигне до тяхната ампутация.

Въпреки че се наложило лекарите да ампутират няколко от пръстите на ръцете и краката на Светлозар, той не спира да се бори, за да спаси от ампутация целите си ръце и крака.

Припомняме, че благодарение на огромната вълна от съпричастност и дарения само за няколко дни бяха събрани необходимите средства за животоспасяващата химиотерапия на самотния родител. В момента на Светлозар му предстои две месеца рехабилитация и след нея той ще може да сбъдне мечтата си и да се върне към нормалния си живот, ще може да работи и сам да се грижи децата си. До тогава, обаче Светлозар не може да работи, а инвалидната му пенсия в размер на 396 лв. не стига нито за храна, нито за покриване на наема на жилището, в което живее сам със 10 годишния си син, нито за учебници и тетрадки, за да може да го изпрати на училище.

Именно за това приятелите на Светльо решиха да организират последна дарителска кампания за него и 10 годишния му син. Необходими са 2 хил. лв. с които Светльо да плати наема на жилището си и да купи тетрадки, учебници и учебни пособия за 10 годишния си син. Приятелите на Светлозар призоваха всички хора с добри сърца заедно да помогнем на тежко болния самотния баща да изпрати сина си на първия учебен ден.

"Всяко направено добро се връща десетократно и нека всеки един от нас да отвори сърцето си и да направи добро, с което да помогне на Светльо и на сина му в този труден за тях момент", призоваха приятелите на Светльо. Те изказаха благодарност към всички, които досега се включиха в дарителските кампании и дадоха шанс и надежда за живот на младия баща.

Сметката, по която може да дарите средства на Светлозар и сина му е:

IBAN: BG26SOMB91301036661102BIC: SOMBBGSFТитуляр: Светлозар Николов ДончевRevolut: @svetloehzpСметка в EasyPay: BG02ESPY40040022598974Телефон за връзка за дарения за дрехи и храна е: 0877717471

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай