Зловещи подробности за падналия самолет

Първо спрял токът в завода, а след това се чул адски трясък

Зловещи подробности за падналия самолет | StandartNews.com

Зловещи подробности за самолета, който вчера падна върху производствените халета на керамичния завод в Мирково, разказаха работници във фабриката. Те видели малката двуместна машина да кръжи на ниска височина над района на Мирково.

Инцидентът станал около 19:40 часа.

Първо спрял токът в завода, а след това се чул адски трясък. Двама от работниците излезли на оглед и видели падналия самолет. Той се е ударил в жиците на електропровода, захранващ предприятието и се е забил челно в табана. Веднага е подаден сигнал на телефон 112.

В самолета са пътували двама мъже, които след катастрофата са били в тежко състояние, но контактни. Работниците са успели да извадят пострадалите от кабината и да им окажат първа помощ. Първата линейка е дошла в 20:10 мин., а по-късно е дошла и втора линейка, предаде RNews.bg и пусна снимки на падвналия самолет.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията и на РСПБЗН – Пирдоп с противопожарен автомобил с 4 пожарникари. Екипът на ПБЗН е съдействал за пренасянето и качването на пострадалите в пристигнала на място линейка. Двамата пострадали са транспортирани до „Пирогов”.

В следствие на катастрофата не е възникнал пожар и гасителни действия не са предприемани.

Екип на Националната следствена служба е започнал още през нощта разследване на инцидента, като и в момента следователи провеждат процесуално-следствени действия.

Падналият самолет е без регистрация, а пътуващите с него мъже са криминално проявени, единият е лежал в затвор в Гърция, а другият е съден за наркотици, предаде "Монитор".

Тази сутрин електроснабдяването на керамичния завод бе възстановено и под ръководството на Давид Радев, ръководител „Производство” предприятието започна работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай