Жълт дъжд и градушки, но топъл Великден

Температурите ще бъдат до 25 градуса

Жълт дъжд и градушки, но топъл Великден | StandartNews.com

Дъждовна Велика събота ни очаква преди най-светлия за православните християни ден – Великден.На всичко отгоре дъждът на места ще е жълт. Атмосферата ще е запрашена с прах от пустините на Африка. Това ще е по-видимо в Югозападна България, където са кални валежи.

Над страната ще премине студен атмосферен фронт – от запад на изток и ще донесе дъжд първо в западните, а сред това и в централните и североизточните райони.

Валежите няма да са повсеместни, а по-скоро локални, на моменти интензивни с гръмотевици и риск от дребна градушка.

Температурите в събота следобед ще са между 19 и 24 градуса. Още в събота привечер облачността ще се разкъса. В неделя сутринта отново ще е сравнително топло с температури между 9 и 14 градуса. Не са изключени леки пролетни мъгли.

Денят ще е слънчев с променлива следобедна облачност в западните райони. Валежи не се очакват, освен на изолирани места в планините на Запад. Времето ще е тихо и топло със стойности на термометрите следобед между 21 и 26 градуса.

В планините по-подходящ за пешеходен туризъм ще е неделният ден. В събота на много места в масивите на Западна и Централна България и по-малко на изток ще превали краткотрайно. Ще има условия за гръмотевични бури с риск от градушка.

В неделя денят ще е предимно слънчев с изолирани превалявания следобед в планинските масиви в западната половина на страната.

От понеделник започва период с често променливо пролетно време с повече слънце сутрин и временни заоблачавания следобед с краткотраен, на моменти интензивен валеж с гръмотевична активност. Около четвъртък - петък валежите ще са на повече места в страната.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай