Жълт код в 5 области! Какво следва

Прогноза на НИМХ

Жълт код в 5 области! Какво следва | StandartNews.com

Жълт код за валежи издаде Националният институт по метеорология и хидрология за утре, 3 май, за 5 области – Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали.

През нощта от югозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. На места в югозападните райони ще завали дъжд. Утреще преобладава облачно време, след обяд - купеста и купесто-дъждовна, сочи прогнозата на НИМХ. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, в Югозападна България ще са интензивни и значителни по количество. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, максималните - между 17° и 22°. В София минималната ще е около 7°, максималната - около 17°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, по най-високите части - от сняг, на места в масивите от Западна България ще са интензивни, значителни по количества и с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието облачността ще е значителна. След обяд главно в южните райони ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Ще е хладно с максимални температури: 13°-15°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай