Животновъди блокираха с жива верига пътя за Карлово

Животновъди блокираха с жива верига пътя за Карлово | StandartNews.com

Пловдив. Животновъди блокираха с жива верига пътя Пловдив-Карлово край село Труд. В продължение на 15 минути фермерите затвориха и двете платна на шосето, като насядаха направо на платната. На метри от тях от двете страни на пътя полицията спираше колите, за да не прегазят живата барикада.

Над 100 бяха участниците в протеста срещу неизплатените им субсидии. Митингуващите издигнаха плакат "Гробари, напразно се морите да погребете това, що не може да се погребе - духът български!" Фермерите настояват правителството да спази поетите обещания и да получат обещаните 70% от субсидиите на глава животно. Припомниха, че живеят на кредит и не могат да се справят с отглеждането на животните, тъй като непрекъснато им бавят средствата.

В началото на протеста животновъдите опитаха да блокират магистрала "Тракия", но полицията не им разреши. След приключване на блокадата на "Карловско шосе", животновъдите и млекопроизводителите заявиха, че заминават веднага към София, за да продължат протеста си пред Министерството на земеделието.

Има един задържан фермер, засега не е ясно какво е предизвикало тази мярка от страна на служителите на МВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай