Живакът над нулата от вторник

Живакът над нулата от вторник | StandartNews.com

Леко затопляне идва във вторник. Тогава максималните температури през деня ще са малко над нулата. До края на следващата седмица времето ще се задържи по-топло. Минималните температури ще бъдат под нулата идната седмица, предупреждават синоптиците.

Иначе в следващите няколко дни кучият студ ще продължава да сковава страната. За днес е обявен код оранжев за 16 области, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките. Леден ден ще е в цяла Северна България, както и в Софийско и Кюстендилско. Минималните температури в тези области ще бъдат между минус 20 и минус 15 градуса, максималните също ще бъдат отрицателни. За южната част на страната също има предупреждение за ниски температури, но кодът там ще е жълт.

Иначе въпреки минусовите градуси слънце ще грее над градовете и селата. В понеделник преди обяд ще има по-значителни разкъсвания на облачността. На отделни места в Южна България ще има мъгла. По-късно облачността ще се увеличи и привечер и през нощта срещу вторник на места ще превали слаб сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай