Жената на Стефан Янев с голямо откровение! Причината

Пенка и генералът са заедно от 37 години

Жената на Стефан Янев с голямо откровение! Причината | StandartNews.com

Съпругата на бившия служебен премиер Стефан Янев направи емоционално откровение по случай 37-годишнината от техния брак на 27 април в навечерието на учредяването на новата му партия. Пенка Янева показа ретро кадър от дългия им съвместен живот, на който двамата са още млади, и разкри, че е била подложена на сериозни изпитания по време на дългогодишния им брачен съюз, пише вестник Ретро.

„37 години, 32 жилища, къде ли не, нов град, нова държава. Това не е един живот. На този ден преди 37 години Стефан ми каза, че животът ми с него няма да е лек. Спомних си го след години. Е, поне е разнообразен, интересен, все едно цял живот съм на екскурзия. Съпругът ми е перфектен, търпелив, толерантен и спокоен. Пожелавам му здраве, успех и държава като нашето семейство“, написа Пенка към снимката от семейния им архив.

Заради професията на Янев и кариерата му във въоръжените сили със съпругата му са обиколили почти целия свят, а тя го е следвала навсякъде. Бившият премиер се жени за Пенка, когато е на 25 години. Двамата имат и две деца – син Костадин и дъщеря Екатерина, които вече са ги направили щастливи баба и дядо на две внучета.

Пенка Янева, макар и в сянката на съпруга си, е успяла да завърти свой собствен частен бизнес. Тя отдавна се е утвърдила на пазара с недвижими имоти и управлява своя кантора, регистрирана на територията на столицата.

Вторият ѝ бизнес е локализиран в провинцията, по-точно в Асеновград. Фирмата извършва всякакъв вид търговски операции.

Дългият им брак със Стефан обаче минава и през своите критични моменти. През 2012 г. Пенка има тежък сблъсък със закона, след като е хваната да шофира в нетрезво състояние. Осъдена е на три месеца условно с решение на Софийския районен съд след споразумение, в което е признала вината си, като преди това ѝ е била предявена мярка за неотклонение „подписка“. 

На 6 декември 2012 г. делото се гледа по бързото производство в Софийския районен съд. Янева и прокуратурата сключват споразумение. Тя признава напълно вината си и се разкайва. Съдът постановява условна присъда от три месеца и отнемане на правото да шофира МПС за шест месеца. 

По време на изслушването ѝ става ясно, че в онзи период тя е приемала 4 вида антидепресанти, предписани от психиатър, които е смесила с алкохол, а втората полицейска проверка, която се случва във фаталната за нея нощ, е осъществена след подаден сигнал към МВР от нейния собствен съпруг Стефан. Тези разкрития поставят под съмнение отношенията между двамата съпрузи, но 10 години след скандалното дело Яневи са все още заедно и изглежда се обичат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай