Четвъртък,

Жегите идват. Спират парното

От: СТАНДАРТ -
113
Жегите идват. Спират парното
A
A
A

Летните жеги започват. Най-ниските температури през май у нас ще са между 3 и 8 градуса, а най-високите - между 28 и 33 градуса. Това съобщи за БТА Марияна Попова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.

В същото време "Топлофикация София" ЕАД обяви, че от 29 април започва поетапното спиране на парното в столицата.

Потребителите ще бъдат допълнително информирани от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на отчетите. Във връзка с това "Топлофикация София" ЕАД призовава клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

За клиентите, чийто топлинен счетоводител е фирмата за дялово разпределение на "Топлофикация София" ЕАД, отчетът на измервателните уреди ще започне от 10 май.

Всички клиенти имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището на тези дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която се заплаща според ценоразписа на съответната фирма за дялово разпределение.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички