Здравно министерство опроверга КНСБ, осигурените няма да плащат

Здравно министерство опроверга КНСБ, осигурените няма да плащат | StandartNews.com

София. Министерство на здравеопазването публикува изявление, в което опровергава лансираните по-рано днес тези от КНСБ, според които в законопроект, предложен от ведомството, е заложено здравноосигурените български граждани да имат право да получават медицинска помощ и срещу заплащане. Синдикатите поискаха оставката на министър Петър Москов, тъй като според тях се планира орязване на правата на пациентите. 

Публикуваме пълния текст на изявлението на ръководството на Министерство на здравеопазването:

Ръководството на Министерството на здравеопазване е изненадано от изявлението на КНСБ. То е основано на изцяло невярна информация. Такъв текст не съществува нито като документ, нито като намерение.

Промени, с които се предвижда възможността здравно осигурените да плащат, не съществуват и никога не са били предмет на решение на ръководството.

Искрено съжаляваме, че ръководството на КНСБ е било подведено.

МЗ публикува максимално бързо всяка информация, относно взетите решения от страна на ръководството. Надяваме се, сайтът и нашите публични канали да бъдат използвани от всички за коректно и навременно информиране. Поемаме ангажимента и в момента разработваме още по-удобни за потребителите информационни платформи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай