Села остават без ток цяла нощ/ОБНОВЕНА/

Има много силни снегонавявания

Села остават без ток цяла нощ/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Стотина малки населени места продължават да са без ток, съобщават от електроразпределителните дружества. Малка част от тях може да останат без захранване и тази нощ, тъй като се намират в по-труднодостъпни райони.

Затвориха за движение и магистрала "Тракия" в отсечката от с. Зимница до Бургас заради силния вятър и снегонавявания. Няколко населени места в Бургаско са без ток заради лошото време.

Непрестанният вятър образува така наречената "фуния", която е изключителна опасна, ако шофьорите минават през нея.

"Снегът, който е натрупан на полети, от силния вятър се вкарва на платното и се образува мъгла. Тази мъгла способства да няма видимост", казва началникът на Областно пътно управление - Бургас Митко Порязов.

Заради силния вятър и снегонавяванията на територията на общината са затворени и пътищата Брястовец - кв. "Рудник", кв. "Банево" - Изворище и Миролюбово - Изворище. Общински служители и почистваща техника са на място.

Снеговалежите създадоха проблеми с електрозахранването в редица населени места.

Близо 20 села в Бургаска област останаха без ток. Още от снощи без електрозахранване са с. Димчево и Маринка.

Заради мокрия сняг и скъсаните електропроводи без захранване са много населени села в Североизточна България.

От "ЕнергоПро" съобщават, че най-големи проблеми има в Шуменско, Варненско и в района на Горна Оряховица.

От EVN казаха, че вече има захранване в района на Харманли и Симеоновград, където е имало проблем и със съоръжение на Електроенергийния системен оператор.

Единични са случаите на населени места без ток в западната част на страната, съобщават от ЧЕЗ.

Заради тежа катастрофа на пътя София - Варна в участъка между село Български извор и пътен възел Боаза движението там се осъществява в едната лента и се регулира от пътната полиция.

„Тежка обстановка остава в област Хасково и в планинските части на област Кърджали. В част от населените места сме осигурили генератори.

Надяваме се снегът да не се завърне такъв, какъвто беше вчера, за да можем да възстановим електрозахранването на всички в близките часове, но със сигурност ще има и някои по-малки населени места, които и тази вечер ще да без захранване, но това са основно по-малки махали в по-високите и труднодостъпни зони на областите“.посочи Петър Костадинов от EVN.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай