Защо я няма родната Люински

Оланд и американците да се учат от нашите кръшкачи

Защо я няма родната Люински | StandartNews.com

България е малка страна. И сексскандалите й са малки. Размерът няма значение. Незабележими като димки, те припукат един, два-пъти, вдигнат малко пушилка и отшумят. Като травмата на футболна звезда, контузила се след спъване в топката, или пирует в дискотеката.

Навремето гениалният Тодор Колев талантливо ни учеше как да ги стигнем американците. Гледахме го захласнати и разбрахме едно - че никога няма да ги стигнем. България колкото и да се пъне, няма да роди своята Моника Люински (Златна й уста!), която с едно обикновено няколкоминутно упражнение постави на карта управлението на най-могъщата държава в света.

У нас талантливи стажантки също има. Но съдбата им е далеч по-тежка. Развихрят ли се, пред тях веднага се издига непреодолима преграда - моралът на българските по-първи мъже. Той има твърдостта на кремиковската стомана. А дори и да пробият, подобно на невръстната Люински, никой няма да научи за подвига на нашите стажантки. Защото тук има закони -в коридорите на властта е най-добре понякога устата да е затворена. Мълчанието е злато.

Но нека не се срамуваме. Да не губим самочувствие. Не сме по-назад от французите. Далеч преди Франсоа Оланд да се качи на бобслея и да се спусне в улея на ухаещия на парфюм, ласки и лекарства скандал подобни опити имаше и у нас. Докато притесненият французин все още се поти като маратонец, а любовниците му, всяка със своята мъка и високо кръвно, не слизат от първите страници на вестниците българските му колеги отминаха нападките със скоростта на бързия влак покрай гара Кермен. Опитът бившият ни президент да бъде впрегнат в страстно танго с млада и талантлива певица завърши печално. Намеренията на подстрекателите останаха без последствия. Едрите заглавия дори не вдигнаха тиража на вестниците, заложили на скандала. "Бомбастичната новина" се смали, сви и накрая се стопи в най-невзрачните колонки на клюкарските сайтове.

Днешният държавен глава пък бе заподозрян в прекалена интимност с шефката на своя кабинет. И отново същата активност на авторите на сценария и пълното безразличие от страна на публиката. Към любовта дори партийният враг изразява уважение. Никой не е използвал потните чаршафи на опонента, за да го разобличи, да поиска оставката му или да внесе вот на недоверие.

По света темата се третира различно. Владимир Путин закри на минутата вестник "Московский кореспондент", имал дързостта да съобщи, че президентът на Русия се развежда и, за да го спаси от самотата му, преписа любовен романс с олимпийската шампионка Алина Кабаева. Дали това е вярно, или не редакторите на изданието имат свободата да разследват дълго и спокойно. Но вече по домовете си.

В Америка такива президенти с характери няма. Напротив. Дори всесилният човек, шефът всемогъщото Централно разузнавателно управление на Съединените щати Дейвид Петреъс се разплака като ученичка и мигом подаде оставка, след като се разбра за интимностите му с биографката Пола Броусуел. Но и това не мина без доза сантименталност. Колегите му излязоха с декларация, в която твърдят колко велик и достоен мъж е техният шеф. Добавят, че са с него в този тежък за семейството му момент... Докарва малко на лицемерие. Особено от страна на онези, които хранят надежда да се настанят на поста му.

Така е Зад океана. У нас това не може да стане. Как си представяте шеф националист например да излезе по телевизията и подобно на Клинтън да падне на колене не в името на народа, а за да иска прошка от съпругата си, за това че й е изневерил със съпартийка. Никога. В България мъжете запазват достойнството си, дори когато по любовни причини се налага да сменят брачното си ложе.

А сега да прескочим до Северна Ирландия. Там първият министър на британската провинция се оттегли заради едни пари, които съпругата му взела, за да помогне на деветнадесетгодишния си любовник. Ако това се случеше по жълтите павета на "Дондуков" или в който й да е роден храм на властта, оттегляне нямаше да има. Здравословното състояние на прелюбодейката и нейния фаворит обаче щяха сериозно да бъдат разклатени. Най-много в името на благородството бедните влюбени да бъдат настанени в една болница.

Българските политици кръшкат, но това в никакъв случай не ги отклонява от дълга им да се трудят неуморно за благосъстоянието на народа. Независимо къде и с кого преспиват те винаги са на служба на обществото. И тази теза може да се защити с примери. Точно когато най-мощен рояк красавици кръжеше около един главен секретар на МВР, той денонощно ловеше престъпници.

Неотдавна бивш финансов министър бе уличен в интимност с шефката на кабинета си. Нормално, това е една класическа любовна схема. Злонамерени хора обаче решиха да злепоставят влюбените. Но дори и в този критичен момент министърът остана хладнокръвен. Истински професионал, той похапна постна пица и запази финансовата стабилност на страната, като не прибави и стотинка към пенсиите на старците.

След всичко казано дотук става ясно, че кръшкачите от родния елит са по умни от американските и по-либерални от руските.

След като намериш мястото си в живота, намери едно и за жена си, съветват философите. При нас в подобна ситуация предимство имат любовниците. Защото, както е казал друг мъдрец, любовта е трудолюбива почивка. Особено на работното място.

Изневярата - тази сладка подлост

България никога няма да се оправи, защото управниците й са на такава възраст, че мислят само за тънката част. Това е казал известен народопсихолог след задълбочено изследване. Един поглед в миналото и отрича, и потвърждава неговите думи.

Да започнем от цар Иван Асен II. Първата му жена Ана го дарява с две дъщери. Той обаче не се жени за нея. Напротив праща я в манастир и никой повече не чува за нещастницата. Официалната женитба на владетеля е с Ана-Мария, дъщерята на унгарския крал Андраш Втори. Това е типичен брак по сметка. Сключен е в интерес на царството, което се разширява с още две области, а семейството- с пет деца. Месеци след смъртта на законната си съпруга, владетелят се влюбва в една пленница - 18-годишната дъщеря на византийския император Тодор Комнин, Ирина. Тя му ражда още трима наследници.

Според известния доктор писател Тотко Найденов женски интриги стават причина от власт да падне един от най-способните български държавници - Стефан Стамболов. Мария Милкова, жена от сой, съпруга на капитан Тодор Матров, го обвинява, че се люби не само с нея, а и със сестра й, съпругата на военния министър Михаил Савов. Високопоставеният рогоносец мигом обявява дуел на своя началник. Премиерът Стамболов пък го уволнява и веднага подава оставка. За да се хареса на руснаците, Фердинанд, без да мисли, я приема.

Самият цар Фердинад пък се жени за Мария-Луиза, а след смъртта й за Елеонора фон Ройс-Кьостриц, стара мома, която има добре сърце, но не и големи гърди. Монархът изцяло я загърбва за сметка на Султана Рачо Петрова и Мара Белчева. По-късно погледът и чувствата му се съсредоточават изцяло към адютантите и шофьорите. Те имат руси коси и сини очи. Един от своите любимци той назначава за четец на немски вестници. Хубава служба с добра заплата. Друг негов любовник офицер е осъден за кражба на държавно и военно имущество. Когато скандалът утихва, монархът го назначава за кмет на София, а после три пъти поред за министър на вътрешните работи.

Особено увлечен е Фердинанд в шофьора си Вайх. Докато войските ни побеждават при Чаталджа, а турците паникьосани искат мир, той се затваря с любовника си и три дни не позволява никой да го безпокои. Така шансът да има мир и възможността войниците ни да се приберат по домовете си е проигран.

В книгата си "Болестите и сексът на държавниците" д-р Тотко Найденов прави точно описание на апетита към жените, който мъчи земеделския водач Александър Стамболийски. Той е ненаситен, безцеремонен, легендарен и емблематичен със сексуалната си разюзданост. След смъртта в архива му са намерени много порнографски снимки, купувани от Париж. Стамболийски не прощава на жените на министрите и съратниците си. Повечето от рогоносците знаят за изневерите на своите съпруги, но предпочитат да мълчат в името на спокойствието си. Някои дори се възползват от симпатиите на премиера към красивите им половинки и се домогват до все по високи постове.

Вълко Червенков заема властта в комунистическата партия и държавата веднага след своя зет Георги Димитров. Той е женен за най-малката му сестра Елена. Дамите са неговата слабост. Най-вече актрисите. Упорито се говори за мимолетна негова връзка с голямата певица Леа Иванова. Няколко оперни прими познават в детайли кабинета му. Една от тях изцяло го е превзела. Тя си позволява да му вдига скандали и сцени на ревност. Убедена е, че й изневерява с нейна колежка. А човекът, пред когото трепери цяла България, мълчи, свил се зад огромното си бюро като наказан ученик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай