Защо да изберете топ матрак, вместо основен?

Не забравяйте, че всеки тип матрак, може да закупите и онлайн

Защо да изберете топ матрак, вместо основен? | StandartNews.com

Топ матраците са изключително популярни, особено когато основният матрак има леки забележки и искате да ги изгладите. Не подценявайте силата на топ матрака и още през първата вечер ще забележите огромна промяна в качеството на съня ви и в цялото ви физическо състояние. Чрез следващите няколко стъпки, ще успеете да се запознаете повече с топ матраците и да вземете най-доброто решение.

Защо топ матрак?

Топ матраците са няколко сантиметра матрак, обикновено около 5, които се поставят на основния матрак, за да може да изглади несъвършенствата му. Може да изберете сред голямо разнообразие на материи и на състав, като имат само от мемори пяна или топ матраци от полиуретанова пяна , може да експериментирате със самата материя на матрака, дори да изберете такава, която е антибактериална и е подходяща за хора с алергии.

Топ матракът е идеален, защото се мести много бързо, доставя се и се пренася лесно, когато дойде навит, се развива съвсем бързо и сляга до няколко часа. Освен това топ матраците са направени от специална материя отдолу, за да могат лесно да се захванат за основния матрак и да не мърдат по време на движение на сън.

Цената е определяща

Ако имате ограничен бюджет, топ матракът е идеална покупка. На пазара може да намерите голямо разнообразие от разновидности и от цени, които да отговарят точно на това, което търсите, и като цена, и като качество. Именно, когато бюджетът е ограничен и не можете да си позволите купуване на основен матрак, то спокойно може да закупите топ, за да премахнете забележките на основния и да си предоставите спокоен сън още същата вечер.

Не забравяйте, че всеки тип матрак, може да закупите и онлайн, където също може да получите необходимата информация, както и да се консултирате, ако все още не сте направили своя избор или имате колебания. Консултантите могат да ви ориентират, какво е най-добре да вземете за цената, която сте си определили. Не правете компромис с добрия сън.

Хигиена

Ако основният ви матрак има леки забележки и неравности, то най-вероятно вече е достатъчно стар, за да бъде сменен. Именно затова, много често старите матраци нямат цялостен калъф, който да предпазва от мръсотия или топер матрак, който да пази поне повърхността на матрака. Когато добавите топ матрак, той обикновено е направен така, че да може калъфът му да се изпере в пералнята, за да може да поддържате идеална хигиена у дома. Ако все пак искате да си предоставите цялостна хигиена, която е изключително важна за добрия сън, то си закупете топер за основния матрак.

Разликата между топ и топер матрак

Разликата е, че топ матракът основно се използва за прикриване на забележките на основния матрак, той има определена дебелина, както и съответното потъване при допир с тялото. Топер матракът е тънка подложка, която се захваща за основния матрак, за да може да го предпази от зацапване, като телесни течности, разлети напитки и други възможни замърсявания.

Не подценявайте топер матрака, защото именно той ще поддържа хигиената на основния, защото може да се пере, въздухът ви ще бъде максимално чист и ще можете да се насладите на едно по-добро преживяване. Повече за матраците може да откриете в Intershop.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай