Започват проверки и по зимните курорти

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова

Започват проверки и по зимните курорти | StandartNews.com

„От понеделник започвам проверки по зимните курорти, за да видим каква е готовността на бранша за спазване на мерките и ще бъдем безкомпромисни в контрола.“ Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по Дарик радио.

„Моята обобщаваща дума за 2020 година е пандемия, а за 2021 година - рестарт. Рестартът ще дойде, ние се надяваме през месец май или юни да има ново начало“, заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова.

Тя посочи, че имаме зимен сезон, но с безпрецедентни мерки, подчерта още вицепремиерът.

„Приветствам решението на здравните власти ресторантите в местата за настаняване да работят, за да може да се осигури изхранването на гостите“, заяви министърът.

И допълни, че има предвиден конкретен час, в който те ще са отворени и правилата ясно са разписани в заповедта на министъра на здравеопазването.

„България има чудесни планини и зимни курорти, но е важно да запазим здравето и живота на хората“, посочи още вицепремиерът.

Министър Николова припомни, че бяха разработени общи правила за дейности на зимните курорти и местата за настаняване, които са съгласувани със здравните власти и утвърдени с нейна заповед. По думите й важно е да има единен регламент, който всички да спазват, а в момента най-важното ще е строгият контрол.

„Ние не спираме своята политика по поляризиране на нашата столица“, заяви министър Николова.

Тя уточни, че туристически обекти в София са част от кампанията на министерството и Асоциацията на екскурзоводите, за представяне на малко известни забележителности. По думите й клипове са много харесвани, като са гледани от над 2 млн. потребители.

„Надявам се скоро на новото начало и очакваме нашите гости да изберат да посетят София“, коментира вицепремиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай