Започва период с топли февруарски дни

Максимални температури - между 8° и 13°, в София - около 9°

Започва период с топли февруарски дни | StandartNews.com

Днес ще има временни увеличения на облачността, по-значителни - над Източна България. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минимални температури - между минус 1° и 4°, максимални - между 8° и 13°, в София - около 9°. Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над масивите от източната половина на страната. Ще духа слаб, по високите и открити места умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 5°, на 2000 метра около 0°.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. В понеделник вятърът ще се стане югозападен, ще започне бързо затопляне и във вторник максималните температури ще бъдат предимно между 13° и 18°. Във вторник вятърът ще се смени със западен, по-късно през деня ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително студен въздух. В сряда дневните температури ще са с 4°-5° по-ниски. Вятърът ще се обърне от изток-североизток. Облачността в повечето райони ще е значителна, без валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай