Зъболекарят на Слай лекува бедни без пари

Зъболекарят на Слай лекува бедни без пари | StandartNews.com

Той е известен като зъболекаря на Силвестър Сталоун. И като доктора, който лекува бедни пенсионери и деца без пари. Д-р Валентин Павлов е едно от новите лица в парламента. Той бе избран за депутат от Перник от листата на Реформаторския блок. По време на предизборната кампания стоматологът прескочи до Абу Даби, където на бляскава церемония Световната конфедерация на бизнеса отличи перничанина с престижната международна награда. Но и в предизборния му щаб малцина знаеха къде зачезна водачът на листата за цели три дни, докато не дойде добрата новина. Всъщност зъболекарят, прочул се с това, че е изваял усмивката на холивудската звезда Силвестър Сталоун, не обича да се хвали. Особено предварително. Така беше и със Слай. Докторът пак беше в предизборна кампания. Тогава се бореше за кметското място в Перник и малко преди среща с избиратели беше приключил с прегледа на актьора, претърпял инцидент на снимачната площадка на един от епизодите на "Непобедимите". Заради зъбния проблем на Слай снимките на холивудската лента бяха пред провал. А екшън звездата трябваше да избира - да замине за Америка при своя зъболекар или да се довери на българските стоматолози сем. Павлови, което и направи. Но пак заради своята скромност и заради лекарската етика д-р Павлов премълчава за именития си пациент и едва когато Слай беше с чисто нова усмивка, продуцентите му разказваха с благодарност кой е помогнал за това.
На пръв поглед пътят на доктора е като сбъдната американска мечта, защото в момента заедно със съпругата си той е собственик на верига дентални клиники, а съвсем наскоро направи и специализирана клиника за лечение на деца с увреждания.

Тръгнал е от футболната топка пред блока и завършен строителен техникум в родния си град. Дипломира се като стоматолог в софийската Медицинска академия и тръгва по пътя на специализациите. И до днес е на конференции, симпозиуми и конгреси у нас и по света, където освен че споделя опит, непрекъснато научава и новости. Преди да бъде признат за световен бизнес лидер на годината за 2014-а в Италия, Европейската бизнес асамблея го нареди сред най-добрите мениджъри за годината. Малко преди това заради проекта "По-качествен живот за нашите родители", чрез който втора година по 100 напълно обеззъбени пациенти чрез присаждане на импланти получават нов шанс, клиниката и д-р Павлов получиха национален приз за благородство. Заради този проект и многото добродетелни дела през 2013 г. в Брюксел д-р Павлов беше отличен за корпоративна социална отговорност.

Като всеки успял човек д-р Павлов има завистници, но хората, които го познават, казват за него и семейството му, че Господ помага на чистите по сърце. Със съпругата му д-р Венета Павлова са заедно в професията и бизнеса, в добродетелните жестове и обществената активност. Имат две прекрасни деца - Ева и Оги. Те засега са отличници в училище, но и в любителското им занимание с правене на шоу с огън.

Благодарни на доктора от Перник са много хора. Напълно безплатно при фамилията се лекуват възрастни и деца с увреждания. Старите хора по селата в Пернишко също получават качествени стоматологични услуги чрез първия в страната мобилен зъболекарски кабинет.

Д-р Валентин Павлов успешно съчетава професионалните си успехи с политическата си кариера. Той е сред основателите на ДСБ в Перник. Вече е бил кандидат за депутат и кмет, а два поредни мандата е общински съветник и води комисията по социални дейности и здравеопазване в местния парламент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай