За пример! Кмет ще дарява част от заплатата си всеки месец

Увеличението на заплатите на служителите и кметските наместници е два пъти по 20 процента тази година

За пример! Кмет ще дарява част от заплатата си всеки месец | StandartNews.com

Увеличението от 40% на заплатата си кметът на Ловеч Корнелия Маринова ще дарява всеки месец за общинския фонд по бедствия и аварии. Това обяви тя пред Kmeta.bg, след като общинските съветници приеха предложението ѝ за увеличение на основните месечни работни заплати на кмета на общината и кметовете на кметства.

Маринова посочи още, че първите няколко месеца увеличението ще се превежда за преодоляване на последиците от наводнението в Карловско и в помощ на пострадалото население там, като продължение и на дарителската кампания, която община Ловеч обяви преди дни.

Увеличението на заплатите в общинската администрация – на служителите и кметските наместници, е два пъти по 20 процента тази година – от 1 април и от 1 юли. Така месечното трудово възнаграждение на общинския кмет от 3802 лева става 4562 лв. Заместник-кметовете получават 80 процента от заплатата на кмета, а председателят на Общинския съвет – 90%. По данните на Маринова средната брутна работна заплата на общинската администрация за юли е била 1181 лева, като от 2016 г. всяка година се увеличава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай