Юруш към Гърция: Натоварен трафик на "Кулата" и "Маказа"

Съседите облекчават противоепидемичните ограничения

Юруш към Гърция: Натоварен трафик на "Кулата" и "Маказа" | StandartNews.com

Интензивен е трафикът на изход за товарни и леки автомобили в четвъртък сутрин на двата гранични пункта с Гърция - "Кулата" и "Маказа", предава БНТ.

Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код. На ГКПП „Кулата“/“Промахон“, ГКПП „Маказа“/„Нимфея“ и ГКПП „Орменион“, съпределен на българския ГКПП "Капитан Петко войвода", българските граждани, пътуващи с леки коли и автобуси, трябва да представят отрицателен PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди влизането на територията на Гърция или сертификат за ваксинация срещу Covid-19, направена преди не по-малко от 14 дни.

Сертификатът трябва да е на английски език, да е издаден от оторизирана медицинска служба, да съдържа данни за датите на поставяне на ваксините и вида им. Пътуващите могат да представят и сертификат или положителна диагноза по метода PCR или антиген в продължение на 2 до 9 месеца от датата на заболяването, посочена в него, който е издаден от оторизиран орган в съответствие с националното законодателство на английски, френски, немски, италиански, испански или руски език.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай