Яка зима. Студ и сняг

Какво време ни чака по Коледа

Яка зима. Студ и сняг | StandartNews.com

Зимата напомни за себе си. Времето през уикенда ще е по-скоро меко, но точно преди Коледа се скове страшет студ.

Сняг ни чака днес. Минималните температури в ще са между минус 3 и 2 градуса. През деня облачността ще е предимно значителна и на места в Предбалкана и планинските райони ще има превалявания от сняг. Вятърът ще е северозападен, в Източна България и по долината на Струма – умерен северен.

С напредъка на деня температурите ще се покачат и ще са между 1 и 6 градуса, за София – около 1 градус.

В планините ще е предимно облачно, ще вали сняг и ще духа силен север-североизточен вятър, ще има виелици и навявания. По високите места температурата ще падне до 10 градуса под нулата.

Над Черноморието също ще има значителна облачност, по най-южното крайбрежие с превалявания от слаб дъжд. Ще духа умерен и силен северен вятър. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В понеделник нахлуването на студ от север ще продължи. Очакват се мощни пориви на леден вятър в западната половина на страната. Ще има валежи от сняг, но те ще са незначителни в равнинната част на страната.

Студът около Коледа ще достигне своята кулминация още вторник-сряда в часовете сутрин с температури в някои западни райони с ясно време до минус 13 - минус 14 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай