Ядеш за 20 лева срещу игла. Има ли смисъл?

За и против ваучерите срещу ваксинация

Ядеш за 20 лева срещу игла. Има ли смисъл? | StandartNews.com

От края на седмицата в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново започват работа временни ваксинационни пунктове пред магазините на голяма търговска верига. Поставилите си ваксина срещу коронавируса ще получават ваучер на стойност 20 лева, предаде БНР.

Кампанията „Ваучери за храна срещу ваксина“ беше обявена миналата седмица. Здравните власти са осигурили екипи, които да имунизират на входовете на търговските обекти. Временните ваксинационни пунктове ще работят от 3 септември до края на месеца.

Получилият ваучера може или да го използва за пазаруване, или да го дари в полза на фондация „BCause“, която помага на децата на медици и учители, починали от Covid-19, поясни пред БНР Ива Тафраджийска, мениджър корпоративни комуникации в търговската верига. „Ще обособим специално място, най-вероятно контейнер, за да разположим екипите, които ще дойдат да ваксинират“, допълни Тафраджийска.

Според Ива Тафраджийска идеята не е гражданите да бъдат подтиквани или стимулирани, а ваучерът е жест на благодарност към отговорното поведение на клиентите. „Не вярвам, че ако човек е взел решението за себе си да не постави ваксина, може да го стимулира каквото и да било.“ Според главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев интересът към ваксините „рязко нараства“. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай