Всичките ни болници са в готовност

Това съобщиха от ББА

Всичките ни болници са в готовност | StandartNews.com

Българска болнична асоциация, във връзка с обявеното вчера извънредно положение коментира, че това е един от най-сериозните инструменти на правителството, което позволява да се ограничат временно основни права и свободи на гражданите.

Във вчерашния ден Болниците - членове на ББА в различните градове на страната, взеха участие в заседанията на местните щабове за реакция.

Докато всички софийски болници - държавни и частни, бяха на съвещание при кмета на столицата - г-жа Фандъкова, за обсъждане на идеите за действие в ситуацията, от трибуната на Народното събрание, депутати от някои партии правеха политически изявления.

В тази тежка за страната ни и света криза, не е момента да се спекулира и нагнетява напрежение и страх в населението, чрез политическо говорене.

Българска болнична асоциация още преди дни заяви от името на членовете си, че всичките са изпълнили указанията, подадени им към момента от РЗИ, и са в готовност да се включат с предоставяне на екипи, апаратура и легла в борбата с COVID-19.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай