Връщат делото за уволнен шеф на БНР

Върховният административен съд оспорва мотивите за отхвърляне жалбата на Костов

Връщат делото за уволнен шеф на БНР | StandartNews.com

Връщат на първа инстанция делото, с което беше потвърдено уволнението на вече бившия генерален директор на БНР Светослав Костов.

Случаят с широко коментираното уволнение на Костов от СЕМ бе притихнал, но сега отново става актуален.

Върховният административен съд оспорва мотивите, с които Административният съд София - област отхвърля жалбата на Костов срещу решението на Съвета за електронни медии за уволнението му и така на практика го потвърждава.

Магистратите считат, че в съдебния акт липсва собствено тълкуване на нормата от страна на съда, както и излагане на съждения относно наличието на груби нарушения, т.е. съдът не е изложил своето виждане дали генералният директор на БНР е извършил или е допуснал да се извършат груби нарушения на основните принципи, уредени в нормата на чл. 10 от ЗРТ, свързани с радио дейността на оператора.

Първоинстанционният съд се е задоволил само да преповтори мотивите на административния орган, без да извърши съответния анализ на фактите и да ги обвърже със съответните правни норми, посочва се в решението на ВАС.

По тази причина ВАС отменя решението на Административния съд в София и го връща за ново разглеждане от друг състав на същия съд.

Решението е окончателно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай