Времето - слънчево, но малко по-хладно

Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°

Времето - слънчево, но малко по-хладно | StandartNews.com

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Югозападна България и западните райони на Горнотракийската низина и на места там ще превали дъжд. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, дневните ще се понижат и максималните ще са между 15° и 20°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 11° - 13°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, често значителна в масивите от Западна България и на места там ще превалява дъжд. По върховете ще превалява слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В понеделник ще е предимно слънчево и малко по-топло, но ще започне увеличение на облачността, средна и висока. През нощта срещу вторник вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб до умерен и температурите сутринта ще достигат на места 10°-11°. През деня облачността ще се вплътни и след обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на места ще превали. След обяд вятърът ще стане северозападен, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. През нощта, със застудяването, на отделни места по високите полета на Западна България, Предбалкана и в североизточните райони, за кратко дъждът ще се примесва със сняг, преди валежите да спрат. В сряда ще е сравнително студено. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Облачността ще е променлива, по-често значителна, без съществени валежи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай