Времето се разваля, до часове става и студено

Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 13°

Времето се разваля, до часове става и студено | StandartNews.com

Над по-голямата част от страната днес облачността ще е значителна, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина видимостта ще е намалена, на места и мъгливо. Около и след обед в югозападната половина от страната ще превали дъжд, в планините над 1300 m - сняг. Вечерта от югозапад валежите ще се усилят. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София - около 13°.

Над планините ще преобладава облачно, по върховете и мъгливо време. След временно спиране на валежите, след обед на места отново ще превали сняг, а под 1200 m - дъжд; вечерта от югозапад валежите ще се активизират. Вятърът ще отслабне, временно ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до умерен. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде около 6°, на 2000 m - около минус 1°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, още преди обед валежите и в крайните южни райони ще спрат. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури: 9°-13°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък ще се задържи облачно с валежи. Има повишена вероятност в отделни райони в Западна и Централна България да са значителни по количество. В Източна България ще завали по-късно през деня, валежите ще са на по-малко места и по-слаби. Вятърът ще е слаб, в източните райони - умерен от изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 7° и 12°. Привечер вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще прониква студен въздух. Валежите ще продължат и в Лудогорието и по-ниските планински райони дъждът ще се примесва или временно ще преминава в сняг. В петък валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат. Облачността ще се задържи значителна. Температурите ще са с малък дневен ход - минималните между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. През почивните дни вероятността за валежи е малка, след временно стихване, вятърът ще се ориентира от юг и бързо ще се затопли. В събота преди обяд на много места в равнинната част от страната ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. След обяд видимостта ще се подобри, а облачността ще се разкъса до слънчево. В неделя ще бъде предимно слънчево, след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще бъдат между минус 4° и 1°, а максималните - между 10° и 15°. През първите дни от следващата седмица вятърът ще се усили и затоплянето ще продължи, в цялата страна дневните температури ще достигат и надхвърлят 15°. Ще преобладава облачно време. В понеделник от северозапад ще започнат валежи от дъжд, които във вторник ще обхванат Западна и Централна България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Кирил
преди 1 месец

78% от мъжете биха искали да подобрят сексуалния си живот, ако сте сред тях, трябва да опитате това:--- https://use.my/man

Откажи