Времето се подобрява, очаква ни коренна промяна до дни

Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 5°

Времето се подобрява, очаква ни коренна промяна до дни | StandartNews.com

Над Южна България облачността ще продължи да се разкъсва и намалява, видимостта да се подобрява, до предимно слънчево. В Дунавската равнина и по Черноморието през по-голямата част от деня ще се задържи с ниска облачност, на места - с мъгли и изолирани ръмежи. Ще духа слаб, в Източна България - умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са предимно между 1° и 6°, в София - около 5°.

Над планините облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-североизток, след обяд ще започне да се ориентира от юг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

По Черноморието ще е с ниска облачност или мъгла, на отделни места ще преръми. Към вечерта облачността ще се разкъсва, видимостта ще се подобрява. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 4°-5°. Температурата на морската вода е 9°-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В неделя над страната ще има разкъсана висока и средна облачност. В източните райони ще духа слаб юг-югозападен вятър, а в останалата част от страната ще бъде почти тихо и сутринта на места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 2° и 7°. През следващите дни ще се затопли. В понеделник ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Във вторник и сряда вятърът в много райони ще стихне и отново в равнинната част от страната ще има условия за мъгла или ниска облачност, там дневните температури ще остават около 5°. В планинските райони ще преобладава слънчево и по-топло време с максимални температури около и над 10°. В сряда от запад ще започне увеличение на облачността, а през нощта срещу четвъртък в крайните западни райони ще завали. В четвъртък ще бъде облачно, с валежи от дъжд, на повече места в Западна България. Температурите ще са все още сравнително високи, но с усилване на вятъра от северозапад ще прониква студен въздух. В петък валежите ще продължат, със застудяването в Предбалкана и високите полета в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай