Времето остава топло, мъгли налягат части от България

Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, по Черноморието 9°-11°

Времето остава топло, мъгли налягат части от България | StandartNews.com

Ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна над Югозападна България. Преди обед в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска облачност, които по крайбрежието на морето ще се задържат и в следобедните часове. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток, по долината на Струма до умерен от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14° и 19°, по Черноморието 9°-11°, в София около 15°.

В планините ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност над масивите от Западна България. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла. В следобедните часове временно облачността ще се разкъса, а мъглата разсее. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък облачността ще бъде значителна, но висока и средна, вероятността за валежи е малка. В низините в нощните часове ще се образува и ниска облачност или мъгла, които на места ще се задържат до обяд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от юг-югоизток. Ще остане топло за периода, с минимални температури над нулата и максимални на отделни места до 20°. В петък и събота ще преобладава облачно време. На места, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 m - слаб сняг. През втория ден вятърът ще отслабне и ще се завърти от изток-североизток. Дневните температури ще се понижат. В неделя и понеделник ще има и по-съществени разкъсвания на облачността, но в неделя, главно около и след обяд, в Рило-Родопската и в Старопланинската област ще има слаби валежи. В неделя ще е почти тихо, в понеделник ще се появи вятър от юг-югоизток и постепенно ще се усили до умерен. Нощните температури ще са по-ниски и ще се доближат до нулата, а максималните ще са предимно между 11° и 16°. Във вторник от югозапад ще започнат валежи от дъжд, в планините над 1800-2000 m - от сняг. През периода по Черноморието често ще бъде с ниска облачност или мъгла и с източния вятър дневните температури там ще остават най-ниски, близки до температурата на морската вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай