Времето остава облачно, но стана ясно кога се оправя

Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°

Времето остава облачно, но стана ясно кога се оправя | StandartNews.com

На много места и днес ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Има условия и за градушки. Почти без валежи ще бъде в западните и централните райони на Дунавската равнина. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 22° и 27°, в София - около 22°. През нощта срещу сряда явленията ще затихнат, а облачността ще се разкъса, над много райони и ще намалее.

В планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, на повече места около и след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 8°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През последния ден на май и в началото на юни ще преобладава слънчево време. След обяд и до полунощ, главно над Западна България, а към почивните дни над по-голямата част от страната и още преди обяд, ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, в началото на периода, главно в планинските райони, към събота-неделя на много места в страната. Остава и с повишена вероятност в отделни райони за интензивни явления, с гръмотевични бури и градушки. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 23° и 28°, към почивните дни слабо ще се понижат, в отделни райони в Западна България е възможно да остават и под 20°. Преобладаващият вятър през периода ще бъде от изток, в началото до умерен, през следващите дни - слаб, в много райони ще стихва.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай