Времето изтича. Днес е последният шанс за партиите

Крайният срок за регистрация в ЦИК

Времето изтича. Днес е последният шанс за партиите | StandartNews.com

Днес в 17:00 ч изтича крайният срок за регистрация на партиите и коалициите в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в местния вот на 29 , съгласно хронограмата на ЦИК. 

От своя страна ЦИК е длъжна до 14 септември да изпрати на общинските избирателни комисии (ОИК) списък на регистрираните за участие в изборите партии и коалиции. Срокът за регистрация на политически формации в ОИК е до 17:00 ч. на 18 септември. Ако не са регистрирани в ЦИК като партии и коалиции, формациите не могат да се регистрират за участие за местния вот в ОИК.

Съгласно хронограмата и Изборния кодекс, Инициативните комитети (ИК) могат да регистрират независими кандидати за общински съветници, за кметове на общини, за кметове на райони и за кметове на кметства, в ОИК за участие в местния вот до 17:00 часа на 18 септември. Инициативните комитети се регистрират в съответната ОИК, като един инициативен комитет може да издигне само един независим кандидат.

Регистрацията на кандидатите ще продължи между 19 и 26 септември. 

Четири коалиции и 28 партии са записани в Публичния електронен регистър на партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври, на страницата на ЦИК, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай