Времето играе казачок. Обрат през часове

Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°

Времето играе казачок. Обрат през часове | StandartNews.com

Капризно време ни очаква тези дни. Днес ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд над Западна и Централна България, а вечерта и през нощта срещу вторник - и над Източна ще се развие купеста облачност и ще има краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици,  съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Очакват се промени през часове. Възможни са и градушки. Вятърът ще започне да се ориентира от изток-североизток и да се усилва, вечерта в Дунавската равнина и Източна България ще бъде умерен до силен. С него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, малко по-ниски ще са по Черноморието и в крайните североизточни райони, в София - 22°.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. Вечерта ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна област и през нощта срещу вторник на много места ще превали краткотраен дъжд. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от североизток и да се усилва. Максималните температури ще бъдат между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са и градушки. Ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 7°. 

През следващите дни ще бъде сравнително студено и предимно облачно. Ще има и валежи, значителни по количество - в Югозападна България. В останалата част от страната, във вторник на отделни места ще превали слаб дъжд, а в сряда ще е почти без валежи. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°, а максималните - между 11° и 16°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай