Война! В NOVA обидиха лошо конкуренцията

Като им показаха резултати за гледаемостта

Война! В NOVA обидиха лошо конкуренцията | StandartNews.com

Войната за рейтинг при телевизиите е голяма и се използва всеки повод, за да се атакува конкуренцията.

От Нова тв смятат, че форматът на Игри на волята тотално е победил "Фермата" по конкурентната БТВ.

Ето какво съобщиха от телевизията:

В петъчната вечер българските зрители бяха свидетели на изключителния финал на най-гледаното риалити тази есен – петия сезон на „Игри на волята“. Битката между тримата финалисти завърши с безапелационната победа на Иван Рълев – един от основните фаворити за титлата през целия сезон.

Според официалните пийпълметрични данни, сред аудиторията на възраст 18-49 години, последният епизод от петия сезон на „Игри на волята“ е гледан от почти половината от всички телевизионни зрители. С този резултат NOVA побеждава в съревнованието за зрителско внимание, като и този път го прави с разлика – втората телевизия в класацията е с три пъти по-нисък резултат по същото време.

Аналогичен е резултатът на финалния епизод на петия сезон на „Игри на волята“ и при аудиторията в активна възраст 18-59 години – 45,2% за NOVA срещу 15,5% за втората телевизия в класацията.

Резултатите от финалния епизод не са изненада – още в началото на септември беше отчетена рекордна гледаемост на първите епизоди, а през цялата есен телевизионното предаване остана най-гледаното в страната. NOVA за първи път излъчи по 6 епизода седмично на риалити формата, оставяйки конкуренцията далеч назад.

Закономерно, петият сезон на „Игри на волята“ е регистриран и като най-гледаният в историята на предаването.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай