Водно чудо събра погледите на туристите у нас

Водната каскада е особено привлекателна вечер, когато грейва в разноцветни светлини

Водно чудо събра погледите на туристите у нас | StandartNews.com

Водната каскада в Плевен през лятото е една от най-красивите атракции на града и място за културен туризъм. Общината продължава да отделя нужните средства за доброто поддържане на съоръжението и то работи в пълния си блясък и капацитет, предаде БТА.

Системата от водни съоръжения е изградена пред 80-те години на миналия век на площ от около 10 декара. Десетки фонтани, водопади, струйници, басейни и водни огледала, сред които са разположени скулптори от известни български майстори, свързват двата основни площада на Плевен – „Възраждане” с храма-мавзолей, който носи името на Свети Георги Победоносец, покровителят на Плевен, и най-старият в историята градски площад „Свободата”, където днес се издига монументът на ген. Владимир Вазов и победите на Българската армия.

Водната каскада е особено привлекателна вечер, когато грейва в разноцветни светлини. Стотици прожектори нощем  сменят в ритъм цветовете на своите светлини, което създава красива феерия от играта на водата със светлината. Шумът на водата отморява сетивата.

Хиляди са туристите на Плевен и през лятото, защото градът привлича гости с Панорамата, музеите, галериите и културните събития - концерти и спектакли на летни сцени. Заедно с живите срещи с изкуствата, незабравими остават миговете около водната атракция, както и от романтичните срещи в близките кафенета и ресторанти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай