Внимание - Хубава жена!

Внимание - Хубава жена! | StandartNews.com

Калина Русева - инструктор по аеробика и фитнесКлуб MD sport, зала 5-Б, стадион "В. Левски"

Ненапразно хората са казали, че знанието е сила. Защото, когато не сме достатъчно информирани по даден въпрос, има вероятност да сгрешим в решението. Тази максима с особена сила важи по отношение на здравето, постигането на идеалното за всеки тегло и поддържане на правилен баланс в организма. Нека припомним - за да постигнете траен и качествен резултат и да оформите стегнато и здраво тяло, трябва да са налице три компонента - тренировка, хранене и възстановяване. Останалото е несериозно. Ето ви и малко разяснения в подкрепа на редовните тренировки. Каквито и невероятни диети да спазвате, ако не спортувате редовно, изобщо няма да сте доволни от постигнатото. Защото да, ще поотслабнете, но тялото ви ще остане меко и на места - доста отпуснато. Това едва ли е целта ви, нали? Всички се стремим, освен дасме слаби, да имаме и стегната фигура. Е, няма да минете без спорт! Проблемът при повечето жени е, че са заети достатъчно с бизнес и домашни задължения и темата за тренировките остава някак си встрани. Не е задължително да ставате фанатици, просто преподредете приоритетите си, за да можете да вмъкнете и заниманията към графика си. В Холивуд, където звездният елит е в непрекъснати ангажименти, са много популярни кратките модели за тренировка, които активират бързо и качествено основни мускулни групи. Така, редувайки различни програми, вие ще сте във форма винаги, без да губите от ценното си време. Такава сбита програма ви предлагаме с Лора днес. Започнете с 2 серии по 12 повторения.

1. Изтегляне с ластик

Застъпете ластика в средата с леко отворени стъпала и хванете краищата на лентата като изпънете ръце надолу; колената са леко свити, тялото е приведено напред с прав гръб. От тази позиция изтеглете ластика нагоре, свивайки дясната ръка. Пуснете с контрол надолу и повторете движението вляво. Повторете в серия, редувайки ръцете, като за една бройка се смята сгъване с дясна и лява ръка.

2. Бицепс сгъване

Закрепете ластика за стабилна опора и хванете краищата с изпънати ръце близо до тялото; заемете изправена позиция, изнасяйки едното стъпало малко напред за опора. От това основно положение, сгънете ръцете нагоре към рамена, без да променяте стойката на тялото. Върнете обратно без инерция и повторете в серия. Дръжте гърба и кръста стегнати, а лактите - прибрани към тялото.

3. Трицепс с баланс

Сложете два степа един върху друг с поставете за опора длани върху тях; изпънете краката върху средно голяма силиконова топка (б.а. фитбол) и запазете баланс с изпънати ръце и крака, като държите таза близо до платформите. От тук сгънете ръцете, пускайки таза надолу и разгънете ръце обратно, пазейки равновесие. Движението е с повишена трудност, защото изисква допълнителна концентрация за баланс през цялото време.

4. Странично изнасяне

Легнете по гръб на пода, сложете ръцете встрани под прав ъгъл спрямо тялото и изпънете краката нагоре. От тук изнесете краката странично вдясно и надолу по вертикала, стягайки корема. Върнете към център и повторете движението вляво. Изпълнете в серия, като за една бройка се счита изнасяне на двете страни

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай