Внимание! Яката жега идва до часове

Максималните температури ще са 34°

Внимание! Яката жега идва до часове | StandartNews.com

Внимание! Започват яките жеги. Утре живакът в термометрите ще скочи до 34 градуса.

През нощта ще бъде предимно ясно, утре - предимно слънчево, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). След обяд главно над планинските райони ще е с купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток, ще е слаб. Максималните температури ще са между 29° и 34°, по Черноморието - малко по-ниски, 27°-29°, в София - около 29°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места ще бъде с ниска облачност или намалена видимост, а след обяд ще има купеста облачност, но ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В сряда и четвъртък в западната половина от страната въздушната маса ще е неустойчива. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има валежи, гръмотевични бури и градушки, а температурите ще се понижат. Ще има значителни локални валежи. Над Източна България ще бъде предимно слънчево, рано сутрин по Черноморието с мъгла или ниска облачност. В низините ще бъде горещо с максимални температури, достигащи на места до около 35°. В сряда вятърът ще е все още от изток, в четвъртък ще се обърне от северозапад, слаб до умерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай